On ollut kiirettä...

Lauantaina kun Eric heräsi iltapäivällä yövuoronsa jälkeen, laitoin hänet isänsä kanssa ostoksille ja kahvittelureissulle ja aloin availemaan IKEAn paketteja. Puoli kolmelta aloitin, puoli kuudelta tulivat herrat kotiin, puoli yhdeksältä olivat keittiön uudet laatikostot työtason kanssa paikoillaan.

Kuvan laitan kun pääsen tänne kotikoneelta.

Kapeamman laatikoston täytin leivontatarvikkeilla - kuinkas nyt suu pannaan kun on laatikot täynnä muotteja ja manteleita ja laihduttaakin mukamas pitäis. Projekti XXL tuntuu siirtyvän vain eteenpäin. Mulla on kauhee makeennälkä, kaipa nuo hormoonit asiaan vaikuttanevat.

Leveämpi laatikosto onkin sitten tarjoilupatoja ja kattiloita varten, ja vihdoinkin se iso leveä matala laatikko kaikille Elmukelmuille ja alumiinifolioille. Tähän asti ne ovat olleet katosta roikkuvan takorautahyllyn päällä ja sieltä kolahdelleen viatttomien ohikulkijoiden otsiin... sinne siirtyvät nyt sitten pehmeät talouspaperirullat.

Laatikostojen alla on tilaa vielä rullalaatikoille minne mahtuvat kissanruoat ja kissojen ruoka- ja juomakipot. Ja niitähän meillä riittää...

Työtasolle sitten sijoitin meidän leikkuulaudat seisomaan seinää vasten, kotitalouskoneen - vai miksi sitä suomeksi kutsutaan, Kenwoodin yleiskoneen jonka ei enää tarvitse kerätä pölyä alakaapissa, keittokirjan seisomaan telineeseensä, teepussitornin ja leivänpaahtimen sekä veitsitelineen. Leipäveitsi vaan on kateissa...no eiköhän nuo meidän herrat syö melkeinpä vain valmiiksi viipaloituja leipiä. Ja kaiken tämän jälkeen on vielä puolet työtasosta tyhjänä eli siinä voi todellakin työskennellä!!! Ja työtaso on 15 cm pidempi kuin laatikostojen leveys, eli sen loppupään alapuolelle voi laittaa muutamat koukut - pyyhkeille tai kauppakassille!

Kun laatikosto oli paikoillaan niin saunoimme ja katselimme televisiosta äänitteitä. En ole paljoa enää televisiota katsellut, katselen TVkaistalta suomalaisia ohjelmia - ja leffat ym suomalaisella tekstityksellä. Siinähän sitä tulee istuttua tietsikan vierellä jokatapauksessa. Sohvalla menee nopeasti kuorsauksen puolelle...

Sunnuntai meni keittiötä järjestellessä - alakaapit piti siivota ja laittaa kuntoon myös... Eric kokkasi isälleen ja minä tein sitten illan lopussa meille mereneläväkeittoa, nam nam...

Kumpanakin aamuna olin hereillä jo kukonlaulun aikaan eikä uni tullut takaisin. Ihmekö tuo kun on kaksi kofeiinipilleriä jaloissa pyörimässä. ja lasitavaraa menee rikki... Kohta on asuntomme kaukana entisestä tyylistään, kun pitää laittaa kaikki mahdolliset pinnat tyhjiksi lasitavaroista. Ja kovia ovat nuo uudet tulokkaamme siivoamaan. Pöydät tyhjiksi vaan!  Ja mieluisimpia leikkikaluja ovat hammastikut ja nenäliinat!

Ja nimetkin vaihtuivat nyt sitten ihan virallisesti, Coco Chanel ei ollutkaan nimensä mukainen sipsuttelija vaan se on ihan sellainen Mimmi! kovapäinen... ja Oscar Wilde kääntyisi haudassaan jollei meidän arkajalkaa olisi nimetty uudelleen Ollieksi... Kuuntelevat jo sujuvasti uusia nimiänsä, ja jopa uskovat aina joskus komentojakin. Ollie kyllä juoksee karkuun...

Bossie tuli kotiin perjantai-iltana... kyllä sitä oli ikävä, ja nyt hän on kuin kuningas ylhäisessä yksinäisyydessään, aterioikin makuuhuoneessa. Eikä kestä tulokkaita kuin muutaman minuutin kerrallaan vaikka he kuinka haluaisivat häntä pussailla! Tai kenties juuripa siksi!

Töissä on tällä viikolla onneksi hieman kiireitä, palkanlaskua ynnä muuta mukavaa. Minunkin pitäisi saada vuosineljännesbonukseni, mutta olin sairaana kaksi päivää viime kuussa eli tulos taitanee olla plus miinus nolla. No parempi niinkin kuin miinuksella!

MK projekti on jumittunut, en pääse tilaussivustolle ja luulen että siellä on jotain päin prinkkalaa. Dirikkani ei pidä yhteyttä ja luulen pyytäväni toisen dirikan itselleni. Sellaisen joka on vähän enemmän eurooppalainen kuin afrikkalainen - ei pahalla, mutta meillä ei ole mitään yhteistä ja dirikka pitää afrikkalaiset MK-kokouksensa perjantai-iltaisin alueella missä en uskalla edes päivisin kävellä ilman poliisia vierelläni!

Tänään on keskiviikko ja hyvä asia on että johtoporukan kokous on peruttu tältä päivältä... kokoukset ovat aina pienessä ikkunattomassa huoneessa ennen lounastuntia ja aiheuttavat jumalattoman päänsäryn. Siksi me saunommekin joka keskiviikko!

Eilen pakotimme vaarin kävelylle - hän oli käynyt ostoksilla - taas perunapussi muiden samanlaisten lisäksi - ja kyseli että joskohan se lääkäri antaisi luvan ryypätä... lääkäri kenties vaan minä en. Kun ihminen ei hallitse edes selvinpäin lihaksiaan niin meillä ei tartte kännissä kontata. Alkaisi vain kävelemään kunnolla niin kunhan ilmat lämpiävät voisimme joskus olusilla istua terassilla... tai lauantaita juhlistaa konjamiinilla...

Ja palkkioksi sitten paistoin vaarille lättyjä, hyvin kelpasivat vaikka puolet hän jättikin aamiaiselle. Ja armaalleni kokkasin sitten kunnolla: uunilohkoperunoita, t-bonesteak, broccoli-kukkakaalimuhennosta, mmmm!

Harmi kun Ystävänpäivä on Ystävänpäivä vain Suomessa, muualla se on Valentine's Day enkä minä nyt kuiteskaan haluu ystäville rakkausloruja lähettää, vaikka minulla onkin ystäviä joita ihan oikeasti rakastan!

Huomenna aamulla lääkäriin, loppupäivän otin vapaata kun Ericillä on vapaapäivä - sitten Ericillä onkin 4 iltavuoroa ja minä taidan karata kotoa Laurien tykö useampana päivänä. Luz tullee saunomaan perjantaina ja lauantai on lepopäivä kuiteskin...

Ja Suomesta tuli puhelu maanantaina, entinen asiakaskontakti soitti ja elämä alkoi taas tuntumaan paremmalta. On se ihanaa kun bisneksen kautta voi ystävystyä!!!

Nyt takaisin numeroiden maailmaan... Ai juu, katselin Alamaailma nimistä sarjaa Kotikatsomosta... on se helevetin hyvin tehty kolmiosainen ohjelma! ja Studio55 on täyttä asiaa, eilen katselin akillesjänteestä ohjelmaa ja myös perintöasioita! Taitaa olla maailmassa sittenkin oikeus! Soitankin tädilleni ja taidan keskustella hieman ensi viikon perunkirjoituksista...

Hyvää keskiviikkoa!